XIX Državno ekipno u PR-u - Rab 2012

Ekipno RabJutros (22.9.2012), točno u 8,00 sati, na znak glavnog suca Nikole Kuljiša, brodska sirena oglasila je start devetnaestog Ekipnog prvenstva Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, čiji je domaćin ove godine Klub za podvodne aktivnosti "Amfora" Rab.

Na ovom, prema svemu sudeći, najbrojnijem prvenstvu do sada, nastupile su čak 24 ekipe s ukupno 71 natjecateljem. Među podvodnim ribolovcima našli su se i neki od članova hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu održanom ove godine u Španjolskoj osvojila 3. mjesto.
Vrijeme baš i nije bilo naklonjeno natjecateljima, jaka struja, južina i marete ometali su i plovidbu i ronjenje. Nakon pet sati lova u jugozapadnom akvatoriju otoka Raba, natjecatelji su svoje ulove donijeli na matični brod „BEBA“ u luku Rab, gdje su suci svu ribu pregledali torimetrom.
Ukupan ulov, gledano u konacnici, vise je nego solidan, jedini je problem u tome što 80% cjelokupnog ulova čine ugori, dok svega 20% otpada na plemenitu ribu.
U 15,30 sati, na terasi hotela PADOVA uslijedilo je vaganje ulova i proglašenje najboljih ekipa.
Naslovom ekipnog prvaka s ukupno 22.320 bodova okitila se ekipa MEDULINA (Pasković, Ćus, Urti), drugo mjesto s 21.040 bodova osvojila je ekipa INA KOSTRENE (Babić, Perčić, Ugarković), treća je ekipa DPS ZAGREB (Čubrić, Janči, Čirjak), četvrti je ZUBATAC iz Lovrana (Reinić, Golac, Tomić) dok je peti SPLIT (Prkić, Lozančić, Siriščević).
Prigodnu nagradu za najteži ulov, ugora od 14.260 grama, dobila je ekipa STROŽANAC iz Podstrane, dok je najvrjedniji ulov, zubaca od 2.350 grama, imao klub SUBMANIA iz Z
agreba.

( Hrvoje Hodak za Rapski list, www.facebook.com, Submania)

Active Image

Active Image

Active Image