Submania
Submania

info@submania.hr

Treninzi: Boris 091 / 2557 963 Dozvole: Leila 091 / 5722 375

Active ImageU Zagrebu je 16. i 17. 11. 2012. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, Zagrebačkog ronilačkog saveza i Zagrebačkog športskog saveza održan 8. Submania Apnea kup.

Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem. Natjecanje je  provedeno po pravilima i standardima AIDA-e, svjetske udruge za ronjenje na dah i po CMAS pravilima. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da se disciplina Dinamika s perajama odvijala po pravilima obje asocijacije. Natjecanje je ujedno bilo kategorizirano kao AIDA državno prvestvo i Otvoreni kup Republike Hrvatske u ronjenju na dah – dinamika (prema CMAS pravilima).

Active Image

Sudjelovalo je 28 natjecatelja od toga 5 ženskih i 23 muških apneaša. Veliki broj natjecatelja zasigurno je lijepa vijest za ovaj sport i za organizatora. Za većinu natjecatelja  sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati izvrsnim.

U disciplini Dinamika bez peraja u muškoj konkurenciji pobijedio je Vanja Peleš iz RK Submania s odličnim rezultatom od 150 metra, dok je u ženskoj konkurenciji Katarina Turčinović ostvarila također odličan rezultat od 150 metara.

Veljano Zanki je postigao odličan rezultat u disciplini statika s rezultatom  8 minuta i 14 sekundi, te se plasirao ispred Brune Šegvića i Božidara Petanija. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Katarina Turčinović ispred Sanje Zajec i Tijane Nikolić.

Hrvatska natjecateljica Karla Fabrio Čubrić postigla je 200 m i pobijedila u disciplini Dinamika s perajama (po AIDA-i), dok je s 175 m pobijedila u istoj discipline prema CMAS-u. U istoj disciplini u muškoj konkurenciji pobijedio je hrvatski natjecatelj Vanja Peleš s vrhunskim rezultatom od 202 m prema AIDA-i, a prema CMAS-u prvi je natjecatelj Bruno Šegvić 189 m.

U ekipinom poretku prvi je DPS-Zagreb ispred i RK Submania i RK Geronimo.

Ukupno najbolja apeašica je Katarina Turčinović ispred Tijane Nikolić i Karle Fabario Čubrić , dok je najbolji muški apeaš ovogodišnjeg Submania kupa Bruno Šegvić ispred Vanje Peleša i Božidara Petanija.

Detaljni rezultati dostupni su na www.submania.hr .

Active Image

Glavni sponzori natjecanja su domaće tvrtke Labud i Badel i proizvođač opreme za ronjenje Subcraftte trgovina ronilačke opreme Dragorlux. Vrijedne nagrade natjecateljima su dali i hrvatski proizvođači DiveIn i Blacktech. Također su tvrtke Elmaž, Movens i LG Electronics osigurali vrijedne nagrade natjecateljima. PR agencija Proglas komunikacije odradila je svoj dio posla profesionalno.

Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje i sudačka ekipa. Organizatori osim tijekom natjecanja mogu biti zadovoljni i brojnošću natjecatelja, te činjenicom da na hrvatskoj apneaškoj sceni ima sve više natjecatelja sa respektabilnim rezultatima.

Active Image

Rezultati

http://www.submania.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=348&Itemid=141

Galerija

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.303748369737778.68493.291894584256490&type=1