Submania
Submania

info@submania.hr

Treninzi: Boris 091 / 2557 963 Dozvole: Leila 091 / 5722 375

Lovostaj

 

Drozd

TRAJNO!

 

Kavala

15.05 - 15.07

 

Rakovica 

01.06 - 30.11

 

Kirnja

01.07 - 31.08

 

Jastog

10.09 - 15.05

 

Hlap

10.09 - 15.05

ischiaDvije medalje i dva svjetska rekorda za Hrvatsku na CMAS svjetskom dubinskom prvenstvu u ronjenju na dah.

Na otoku Ischia (Italija) od 4. do 11. listopada 2015. održano je 1. CMAS svjetsko dubinsko prvenstvo u ronjenju na dah. Hrvatska reprezentacija još je jednom ostvarila zapažene rezultate. Oboreno je nekoliko osobnih i dva svjetska rekorda te su ukupno osvojene dvije medalje.

ischia colak lidija

Na natjecanju je sudjelovalo 55 natjecatelja iz 13 zemalja. Reprezentacija Hrvatske nastupila je u sastavu: Lidija Lijić Vulić u ženskoj konkurenciji te Goran Čolak, Vanja Peleš i Bruno Šegvić u muškoj konkurenciji, uz nazočnost trenera Ivana Drviša. Naši su reprezentativci nastupili u dvije discipline: Constant weight (CWT) i Jump Blue. Osim spomenutih disciplina još se natjecalo u disciplinama Constant weight without fins (CNF) i CWT Bi Fins (natjecanje koje je bilo „probno“).

ischia colak

Na natjecanju je ukupno srušeno pet svjetskih rekorda.

ischia lidija medalje

Reprezentativka i članica RK Submania Lidija nastupila je u disciplini Jump Blue te je srušila osobni i svjetski rekord preronivši 170m. Svjetski rekord je držala malo više od sat vremena kada ga je na kraju „skinula“ talijanka Alessia Zecchini preronivši 190m. Naša Lidija je na kraju zauzela sveukupno 2. mjesto. U muškoj konkurenciji zlato je osvojio Arthur Guerin Boeri preronivši 201m što je ujedno i novi svjetski rekord. Član RK Submania Vanja zauzeo je ukupno 8. mjesto s rezultatom 125m.

ischia lidija

U disciplini CWT Goran Čolak je osvojio zlato i postavio novi svjetski i osobni rekord koji sada iznosi dubokih 110m. Član RK Submania Vanja prvi se puta natjecao u ovoj disciplini i bez treninga u moru uspio zaroniti na dubinu od 50m što je ujedno i njegov osobni rekord. Zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojila je Alessia s novim svjetskim rekordom koji sada iznosi 93m. Bruno Šegvić je zaronio na dubokih 106m, ali je imao BO (black out) te se sukladno CMAS pravilima nije mogao dalje natjecati.

ischia medalje

U disciplini CNF Alessia je osvojila svoje treće zlato i postavila još jedan svjetski rekord koji sada iznosi 58m. U muškoj konkurenciji zlato je osvojio Remy Dubern zaronivši u dubini na 65m.

ischia repka

Na probnom natjecanju CWT BF Chiara Rossana Obino osvojila je zlato zaronom na 67m dubine, dok je u muškoj konkurenciji s dubinom od 93m isto napravio Michele Giurgola.

ischia vanja

ischia