Submania
Submania

info@submania.hr

Treninzi: Boris 091 / 2557 963 Dozvole: Leila 091 / 5722 375

submaniaLidija Lijić Vulić i Vanja Peleš pobjednici su 11. Submania Apnea kup-a, srušen je AIDA državni rekord u statici, a nakon 10 godina Submania je po prvi put timski pobjednik.

U Zagrebu je 20. i 21. 11. 2015. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, održan 11. Submania Apnea Cup. Natjecanje je provedeno po pravilima i standardima AIDA-e i CMAS-a. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da su natjecatelji odabirali po kojoj asocijaciji će nastupiti.

Sudjelovalo je 20 natjecatelja od toga 6 ženskih i 14 muških apneaša.

Članovi RK Submania Lidija Lijić Vulić i Vanja Peleš pobjednici su ovogodišnjeg natjecanja.

dyn 1

U disciplini Dinamika bez peraja (DNF) u ženskoj konkurenciji pobijedila je Lidija Lijić Vulić s rezultatom 108m ispred Mirele Šmajgl (100m) i Andree Andrijanić (81m). U muškoj konkurenciji pobijedio je Vanja Peleš s rezultatom od 175 metra, ispred Marka Morettia (157m) i slovenskog natjecatelja Andreja Ropreta (130m).

dyn

Nakon više od dvije godine pauze Mihaela Romić je na svom povratničkom natjecanju potvrdila da je i dalje najbolja "statičarka" u Hrvatskoj. Mihaela je postavila novi AIDA državni rekord u disciplini statika (STA) koji sada iznosi 6min 12sek. Drugo mjesto osvojila je Andrea Andrijanić s odličnim rezultatom od 6min 7sek. Treće mjesto pripalo je Mireli Šmajgl s rezultatom od 5min 5sek.

U muškoj konkurenciji također nisu izostali odlični rezultati u statici. Budimir Buda Šobat ukupni je pobjednik u statici s rezultatom od 7min 13sek, ispred Brune Šegvića (7min 7sek) i Andreja Ropreta (7min 1sek).

pool

Dominaciju u ženskoj konkurenciji Lidija Lijić Vulić potvrdila je u disciplini dinamika s perajama (DYN) gdje je preronila 175 metara. Druga je bila Mihaela Romić (161m), ispred Mirele Šmajgl (150m).

U muškoj konkurenciji pobijedio je slovenac Andrej Ropret preronivši 226m. Drugo mjesto osvojio je Marko Moretti preronivši 200,60m, a samo 60cm manje i okruglih 200m za treće mjesto preronio je Vanja Peleš.

U ekipinom poretku prva je RK Submania, ispred RK Geronimo i H2O Team-a iz Slovenije.

STA

Ukupno najbolja apeašica je Lidija Lijić Vulić, ispred drugoplasirane Mirele Šmajgl i trećeplasirane  Andree Andrijanić, dok je najbolji muški apneaš ovogodišnjeg Submania kupa Vanja Peleš, ispred drugoplasiranog Andreja Ropreta iz Slovenije i trećeplasiranog Marka Morettia.

I ove godine, na 11. Submania Apnea Cup-u, hrvatski natjecatelji koji su se natjecali po CMAS pravilima, bili su u mogućnosti ostvariti norme za ulazak u reprezentaciju.

Posebno se želimo zahvaliti suradnicima, sponzorima i donatorima bez kojih samo događanje ne bi bilo moguće:

Zagrebački ronilački savez, Hrvatski ronilački savez, HADA - Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u sportu, bazen Utrina, Dive IN, Dragorlux, vina Sladić, Podravka, caffe Dino.

STA 1

Rezultati 

Slike by Antonio Vukadin

Slike by Damir Zurub

Predsjednik RK Submania Damir Valić
Mobitel: 091/ 1175 677
e-mail;