Darko2604

Darko2604Sa gašenjem prve verzije Submania weba, poklopio se i jedan tragičan događaj za nas podvodne ribolovce. U akvatoriju Žirja, život je 15.08.2007. izgubio šibenski podvodni ribolovac Darko Kulić (1974-2007). Darko je intenzivno sudjelovao na Submania forumu pod nadimkom Darko 2604, pa ga se želimo kod pokretanja nove stranice još jednom prisjetiti.

Njega je, dok je označen ronilačkom plutačom ronio oko hridi Rasohe, usmrtio jureći gliser. Od nastanka ove virtualne zajednice podvodnih ribolovaca na internetu, koja je sve manje virtualna a sve više stvarna, bilo je nekoliko tragičnih događaja. Međutim, ovaj nas je posebno duboko dirnuo. Veliki broj nas je upoznao Darka kroz njegovo pisanje, a dobar dio i uživo – on je bio druželjubiv čovjek. Stoga je mnoge od nas potresla njegova pogibija. Tim više što smo znali da je iza njega ostala i trogodišnja kćer Lucija, koju nam je posebno rado i često spominjao, i koja se nalazi na velikom broju fotografija njegovih ulova.

U svom pisanju na Submania forumu, osim što se isticao zalaganjem za red na moru i njegovo očuvanje, Darko je bio pomalo djetinjasto temperamentan. Kako je u internetskoj interakciji nemoguće dočarati komunikacijsku poruku jedne tako osebujne osobe, u početku je upadao u povremene sitne sukobe. Međutim, nakon kratkog vremena, kada bi oponenti uvidjeli da se zapravo radi o vrlo dobroćudnoj osobi, animoziteti su prerastali u simpatije. Tako je za kratko vrijeme Darko 2604 postao vrlo popularan na Submania forumu. Mnogima su nakon kraha stranice početkom ljeta najviše nedostajali upravo njegovi postovi. Tko je tada mogao pomisliti da nikada ni nećemo dočekati njegove nove poruke na forumu.

Na mjestu Darkove pogibije postavljen je spomenik za sve stradale u moru. To će za nas ljubitelje podvodnog ribolova koji smo Darka poznavali (makar i samo preko Interneta), biti mjesto na koje smo pozvani posjetiti i obnoviti uspomenu na Darka - jer on je bio jedan od nas.


Počivaj u miru Darko.