Stara Novalja 23.-25.06.2006.

I tako je u četvrtak 22.06.2006. ekipica počela stizati u Staru Novalju pa smo došli na neslužbeno upoznavanje i nasmijali se do suza......

TitanikDugoočekivani tečaj se napokon približio i iščekivanju je došao vrhunac. Mi smo čak tjedan dana ranije stigli u Novalju - tobože da bi malo vježbali, a i uhvatili nešto za ručak. Sve je to rezultiralo finim ručkom, ali i laganim udarom sunčanice što i nije najbolji početak tečaja, ali što se može. Dobra je stvar u svemu što smo uspjeli istestirati našeg "Titanika" u Podvelebitskom kanalu. Inače, "Titanik" je gumenjak veličine 2,37m - preko svega!J. Ali poslužio je svrsi, a i naši instruktori su se na njemu vozikali zajedno s bovama i olovima. Dapače, čak su njih dvojca stalaJ sa svom opremom.

Zanimljivost: "Titaniku" je ovo već drugi tečaj F**.

I tako je u četvrtak 22.06.2006. ekipica počela stizati u Staru Novalju pa smo došli na neslužbeno upoznavanje i nasmijali se do suza : naime, naši budući instruktori su upravo sastavljali starijeg brata našeg "Titanika" čiji je vlasnik Ivica Pamuković (glasa kakvog bi svaka Klapa htjela) - ali, neke tajne ćemo ipak zadržati za sebe.

PredavanjaDošao je i veliki dan - početak tečaja, službeno upoznavanje i brdo teorije.

Zanimljivost: na ovome tečaju bilo je prisutno čak šest instruktora: Joško Meter - voditelj tečaja, Boris Jurić, Domagoj Jakovac, Ivica Pamuković, Ante Simonelli i Mario Žužić (gdje ćeš sigurniji tečaj od ovoga!).

Svaki od instruktora je predavao po dio teorije tako da je razbijena monotonija predavanja njihovim osobnostima i načinima izražavanja, a Joško je kao pravi voditelj uvijek imao neku dodatnu napomenu. Na taj način smo bezbolno i relativno brzo došli napokon i do mora, odnosno na metar, dva od njega..

Počele su vježbe disanja. ali taj užitak prepustit ćemo vama da sami otkrijete kada se odlučite otići na tečaj kao i užitak bolova u međurebrenim mišićima dan poslije. Ali nemojte niti u jednom trenutku misliti da smo vježbe disanja imali samo prvi dan, a neee. treba ih upražnjavati svakodnevno (kao i još nešto.).

StatikaNakon disačkih iskustava napokon smo ušli u more, a slijedila je statika. Lijepe li discipline, što manje radite i razmišljate to vam bolje ide.

Zatim je na red došla dinamika, a nakon nje smo svi krenuli u Big Blue.

Bove su postavljene, ringovi spušteni u morske dubine, a naš jedini zadatak je bio sigurno i bez naprezanja im se približiti. Učili smo pravilne urone, instruktori su ispravljali sve što se ispraviti moglo i trebalo.

Oko 17h krenuli smo prema obali, izmoreni i gladni. Zamislite grupu ronioca koja od 9h nije ništa konkretno pojela i sad dolazi za stol.

Ovom prilikom moramo pohvaliti domaćine - Peranić Ivana i Mariju - na izvanrednom i obilnom ručku, pravoj gozbi od mesa. Kako samo trbuh boli kada se nakon napornog dana prejedeš mesa J.

 

 

Tanja i HerbImali smo i tu čast da s nama bude i trenutno najdublji čovijek svijeta ( -172m ) Herbert Nitsch, a neki su iskoristili i priliku slikati se s njim. Čovjek inače nakon podvodnog ribolova pojede 2 zrna žitarica i ide spat J. Koliko je riba uhvatio na čeki od -40 metara ? To neka vam otkriju oni koji su u tajnu upućeni J.

Nakon ručka, odmorili smo se i pogledali AIDA snimke s natjecanja i obaranja rekorda te neuspjele pokušaje i opasne situacije.

Drugoga dana na redu je bila teorija o sigurnosti u moru nakon koje smo odradili vježbe disanja i otišli u more po svoje dvije zvjezdice. Na žalost, nisu svi dobili svoje zvjezdice, ali im ostaje nezaboravno, a prije svega korisno iskustvo.

Taj dan pridružila nam se u moru i Leila Bezjak s fotoaparatom (koji se magli na dubiniJ) te je zajedno s Borisom Jurićem ovjekovječila naše podvodne trenutke.

IzronNakon toga, vratili smo se, preživjeli ponovo gozbu od ručka i krenuli sa pisanjem "iscrpnog" testa naučenog. Uslijedila je dodjela Diploma.

Tijekom cijelog tečaja u moru su bile tri bove a na svakoj su bila dva instruktora što je davalo poseban osjećaj sigurnosti. Također, tokom tečaja doznali smo puno "iskustvenih" tajni koje se ne odaju svima i koje će nam svima dobro doći bilo da se bavimo podvodnim ribolovom ili namjeravamo produbiti svoja znanja i mogućnosti u apnei.

Službeni dio F** tečaja je gotov, a sada.

Kako se "slučajno" završetak tečaja poklopio s otvaranjem sezone na Zrću i kako smo "slučajno" dogovorili stol u Kalypso Beach Clubu J, gdje smo se našli oko 23:30h. Došla je i Melita Adany,. Bilo je tu plesa, cuge, beach volleya,. i trajalo je, trajalo,. Nezaboravno J.

 Zadnji dan bio je rezerviran za klupski dubinski trening, s obzirom na ludu predhodnu noć, svi rezultati bili su rekordni :)))). 

 Umjesto zaključka, Darko Kralik napisao je Haiku pjesmicu (trebalo mu je 2h :))

Sunce u zenitu

Susret s očima instruktora

Posljednji dubok udah

i zaron u plave dubine.

Tanja (LEona) i Vladimir (Joghurt)
6.7.2006

Svi zajedno