Ravni - 21.-23.07.2006.

Konačno je došao i taj petak, dugo očekivani dan početka tečaja. Nakon prethodno obavljenih bezbroj telefonskih razgovora, upita na forumu i ne znam čega sve ne, započeo je tečaj....

 Konačno je došao i taj petak, dugo očekivani dan početka tečaja. Nakon prethodno obavljenih bezbroj telefonskih razgovora, upita na forumu i ne znam čega sve ne, započeo je tečaj.

U petak, 21.07. u popodnevnim satima predviđeno je okupljanje i početak tečaja. Naravno, kao i uvijek, meni nešto iskrsne na poslu i u nemogućnosti sam prisustvovati samom tečaju. Sjajan početak, govorim sam sebi, ali nije neki problem, kaže telefonski instruktor Ivica. Proći ćemo uvod ukratko u subotu.

SUBOTA, 22.07.

Okupili smo se u devet sati ujutro i nakon kraćeg upoznavanja započeli sa tečajem. Ivica i Boris neumorno su izlagali temu po temu, a mi upijali poput spužvi. Svaka je cjelina detaljno objašnjena i prokomentirana, a na sva postavljena pitanja dobili smo zadovoljavajuće i ne previše komplicirane odgovore. Nakon dva sata teoretske nastave krenuli započeli smo sa vježbama disanja. Boris objašnjava pojedinu vježbu, a mi je nakon toga izvodimo uz njegovo nadgledanje. Nije tu bio isključen ni Ivica, ali zna se, ovaj put je Boris šef. Nakon izvedenih vježbi i odrađene suhe statike, dogovoreno je da se nakon kraćeg odmora nađemo na moru. Ulazimo u vodu i plivamo prema obližnjoj uvalici i nestrpljivo čekamo početak dok Ivica ne postavi plutače.
 Započinjemo sa statikom i uz budan nadzor instruktora odrađujemo vježbe. Ivica i Boris dijele savjete, a mi u paru izvodimo statiku pokušavajući što bolje izvesti vježbu. Slijedi dinamika, sve teče po planu bez velikih iznenađenja. Norma je ispunjena i odlazimo gumenjakom do dvjestotinjak metara udaljene bove, nestrpljivo očekujući prvi uron. Nakon demonstracije od strane instruktora počinjemo sa uronima. U početku mala trema, ali nakon par odrađenih zarona potpuno se prepuštamo i zaranjamo kao da smo to radili nebrojeno mnogo puta. Nakon višesatnog ronjenja uslijedio je dobrodošao odmor za nešto prigrist, a potom je dogovoren nastavak u 19 sati.
Uslijedilo je novo teorijsko izlaganje, a potom smo pogledali par DVD-a o nezgodama i natjecanjima u ronjenju na dah. U 23 sata odlazak kućama i punjenje baterija za novi dan.

NEDJELJA, 23.07.

 Ponovo smo se okupili u 9 sati ujutro i započeli sa teorijskim dijelom i odradili posljednje cjeline. Uslijedile su vježbe disanja koje smo obavili pod tendom na parkiralištu zbog velike vrućine. Sigurno nismo prošli nezamijećeno jer su sa svih strana dolazili začuđeni i zbunjeni pogledi turista. Nakon toga odlazak na more i ponovo uroni. Uslijedila je kratka demonstracija instruktora, a potom i uroni. Za kraj neizbježno fotografiranje u vodi. Nakon par sati provedenih roneći, odlazak na ručak, a skupilo se i dosta ekipe koja je već završila tečaj. Nije potrebno reći da smo navalili na meso s roštilja kao vukovi. Nakon ručka i zezancije uslijedio je pismeni ispit kojeg smo svi uspješno riješili. Ponovo na red dolazi zafrkancija a potom i podjela diploma i fotografiranje. Nakon razmjene priča i iskustava, pozdravi i odlazak kućama uz obećanje da se vidimo na sljedećim uronima.

I za kraj što reći, osima da je ovo bio dobro utrošen vikend u kojem smo puno toga naučili, družili se. Razmjenjivali iskustva i priče, uz super ekipu i atmosferu.
Pohvale svima, počevši od instruktora, polaznika pa sve do kuhara za odličan roštilj.
Do sljedećeg susreta.

Andrea
16.8.2006.