MAD CUP 2006

U Mariboru je 3. i 4. ožujka održano međunarodno natjecanje u ronjenju na dah po AIDA pravilima.

Tom SietasSudjelovalo je 39 natjecatelja i natjecateljica iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne gore, Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke i Nizozemske. Natjecalo se u tri bazenske discipline: Statika (STA), Dinamika s perajama (DYN), Dinamika bez peraja (DNF).

Poseban uspjeh organizatora Potapljaškog društva Maribor, tj.  H2O Teama  je sudjelovanje višestrukog svjetskog rekordera Nijemca Tom Sietasa.
Već prvog dana natjecanja Tom je oduševio publiku i sve zaljubljenike u ovaj sport obaranjem svjetskog rekorda u disciplini DNF preronivši bez peraja 176m. Rekord će postati službenim nakon provedene doping kontrole. U disciplini Statika nije uspio popraviti vlastiti svjetski rekord  od 8:58 min, ali je gledateljima i ostalim natjecateljima priuštio fantastičnu izvedbu od 8:33 min.
Od naših natjecatelja odlične izvedbe su imali Lidija Lijić (drugo mjesto u disciplinama DYN i DNF), Nikola Štorga (najbolje plasirani hrvatski natjecatelj), Mario Žužić (treće mjesto u disciplini DNF) i Ivan Sršen.

 

Postavljeni su novi nacionalni rekordi:

  • Nikola Štorga, DYN 130m
  • Mario Žužić, DNF 106m

SubManijaciJoš treba spomenuti da je RK Submania u sastavu Mia Rizner, Tomislav Sviličić i Mario Žužić, osvojila 3. mjesto u klupskom poretku. Budući da se radi o prvom klupskom trofeju, sigurno će imati posebno mjesto u klupskoj vitrini.

 

Izvrsni su bili i nastupi nekolicine slovenskih natjecatelja, posebno Sandi Bitenca, Jure Daiča i Mojce Studen.

 

 

 

 

Cijelokupni rezultati mogu se vidjeti na službenim stranicama natjecanja.

 

Nadamo se da će ovakvih natjecanja biti sve više i sa sve brojnijom publikom.

 
 

 

Joško Meter
8.3.2006