2. Submania Apnea kup

Submania Apnea kupU Zagrebu je u subotu 11.11.2006 na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza održan 2. Submania Apnea kup. 

Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem po pravilima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah.
Natjecatelji i natjecateljice su se okušali u trima bazenskim disciplinama: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja.
Sudjelovalo 23 natjecatelja i 9 natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Grčke. Prijavljeni Mađari nisu došli zbog bolesti. Bilo je dosta novih natjecatelja u odnosu na prošlogodišnji Kup, što ukazuje na  perspektivnu budućnost natjecanja.
S obzirom na to da bazenska sezona za većinu natjecatelja tek počinje, postignuti su lijepi rezultati od kojih moramo izdvojiti novi nacionalni rekord Karle Fabrio u Dinamici s perajama koji sada iznosi 125 metara. Karla je ujedno i ukupna pobjednica u ženskoj konkurenciji ispred Lidije Lijić i Julijane Josifov.
U muškoj konkurenciji najbolji je bio slovenac Miha Pribošič, ispred Hrvata Slavena Čubrića i Grka Manosa Iatruoua. U klupskoj konkurenciji pobjedila je ekipa RK Geronimo iz zagreba. Drugo mjesto pripalo je ekipi RK Submania (Zagreb) a treće ekipi Deep Star (Srbija).
Prvoplasiranima u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj konkurenciji vrijedne nagrade dodijelio je sponzor natjecanja - trgovina ronilačke opreme Subfanatik.

 

Rezulatati natjecanja

Joško Meter
17.11.2006